Kristel Hendrix

KristelIk houd me vooral bezig met adem- en stem,- en keelproblematiek (o.a. COPD/hyperventilatie/globusklachten). Daarnaast heb ik veel ervaring met kinderen met spraaktaalproblemen.

Adem,-en stem,- en keelproblemen staan zelden helemaal op zichzelf. Na langere tijd -vaak onbewust- je stem verkeerd te gebruiken, verdwijnt het eigen geluid en komt er een stem voor in de plaats die niet meer past bij jou als persoon. Soms gaan die gepaard  met hinderlijke keelklachten. Dit geldt hetzelfde voor adem; iets wat zo vanzelfsprekend is kan heel veel invloed hebben op je welzijn! Door allerlei factoren  kan je manier van ademen sterk be├»nvloed worden met  lichamelijke klachten als gevolg . Ik vind -samen met jou- je 'eigen' adem en stem terug, die minder fysieke kracht kost.

Ik werk vanuit mijn eigen rust en betrokkenheid, met respect voor ieders eigenheid. Daarbij is een prettige werkruimte voor mij van belang.

Naast het werk zorg ik voor mijn kinderen en ben ik betrokken bij de oudervereniging op de school van mijn kinderen. Ik doe aan yoga en beleef veel plezier aan lezen en mijn kat!

Mijn levensmotto:'Blijf jezelf, er zijn al zoveel anderen'

 

Rianne (leerkracht): "Kristel denkt met mij mee en begrijpt waar ik tegenaan loop in de praktijk, bijv. in de klas. Zij kijkt samen met mij naar wat ik als persoon nodig heb, waardoor ik dit gemakkelijker kan toepassen in de praktijk. Daardoor kan ik mijn stem beter gebruiken in de klas en ben ik minder snel hees. Daardoor kan ik mijn beroep blijven uitoefenen zonder dat ik belemmerd wordt door mijn stem"